L’ACPEAH aprova els nous Estatuts
L’Assemblea General de socis i sòcies de l’ACPEAH va aprovar el dia 13 de novembre per unanimitat uns nous Estatuts. Des de la fundació de l’associació, l’any 1997, mai s’havia realitzat cap modificació en aquest document.
Tal i com s’havia anunciat a l’Assemblea General Anual de socis i sòcies de l’ACPEAH del 20 de març de 2023, des de l’abril d’aquell any la Junta Directiva va realitzar un treball d’actualització dels Estatuts que va donar lloc a un primer esborrany de redactat. Al mes de juny d’aquell any aquest esborrany es va compartir amb tots els socis/es perquè poguessin valorar els canvis proposats i realitzar-hi comentaris o aportacions.
Al mes de setembre es van valorar tots els comentaris i aportacions rebuts i es van incorporar aquells que es van considerar adients al redactat final, el qual va ser presentat i aprovat en l’Assemblea General Extraordinària del 13 de novembre. Després de presentar la sol·licitud de renovació dels Estatuts al Departament de Justícia, aquest finalment ens va fer arribar el vist-i-plau el passat 11 de març de 2024.
Els principals canvis en els Estatuts es concreten en:
Integració dels acords en anteriors Assemblees (2012, 2015)
En anteriors Assemblees Generals (com les del 2012 i 2015) s’havien acordat canvis en articles dels Estatuts que no s’havien formalitzat en el document oficial. Els nous Estatuts pretenen recollir aquests acords.
Crear i definir la figura del soci/a simpatitzant
En la jornada de celebració dels 25 anys de l’ACPEAH es va detectar la voluntat d’antics socis/es de mantenir-se vinculats a l’associació. Els nous Estatuts pretenen definir una figura que permeti donar cabuda a totes aquelles persones que han format part de l’associació i s’hi volen mantenir malgrat deixar de treballar en l’educació en l’àmbit hospitalari. Un repte també ha estat definir els drets i deures d’aquest nou perfil d’associat.
Ús d’un llenguatge inclusiu i actualització les referències a l’edat de l’alumnat
Els nous Estatuts pretenen fer ús d’un llenguatge inclusiu i no sexista, i també s’han actualitzat les referències a l’edat de l’alumnat (que antigament feien només referència a infants, nens/es, etc. i no pas a adolescents o joves).
Altres canvis rellevants
Altres canvis rellevants han estat la menció explícita als professionals de l’atenció educativa domiciliària, l’actualització de les lleis i el marc legal a les quals es fa referència, la menció del criteri pel qual s’estableix una o altra seu social i el detall de les gestions i procediments d’acord amb la nova realitat (videoconferències, correus electrònics, etc.).