L’ACPEAH participa al Fòrum d’inclusiva del Consell d’Educació de Catalunya
Aquest dimecres 13 de novembre tres representants de l’ACPEAH van participar del Fòrum d’educació inclusiva (FEI, per a més informació «El Consell d’Educació de Catalunya organitza el Fòrum d’Educació Inclusiva») organitzat pel Consell d’Educació de Catalunya per poder parlar de «Mesures addicionals: Aules hospitalàries de pediatria, de salut mental i atenció educativa domiciliària». La sessió es va dur a terme a la Sala d’actes de la seu central del Departament d’Educació (Barcelona) i va tenir una durada de dues hores.
Aquest Fòrum es va iniciar el curs 2023-2024 i dóna continuïtat a la TaPSEI (Taula de Participació per un Sistema Educatiu Inclusiu, en la què també hi va participar l’ACPEAH, podeu veure «Participació de l’ACPEAH a la TaPSEI») i té com a objectiu fer propostes de millora pel que fa al treball en els centres i fora dels centres educatius, que ens portin a ser més inclusius, democràtics, oberts a la comunitat i amatents a la diversitat de necessitats i perfils personals i familiars de la nostra societat.
Neus Agut, secretaria del Consell d’Educació de Catalunya va excusar l’absència de la Sra. Carme Ortoll, presidenta del Fòrum i del Consell d’Educació de Catalunya, va presentar la jornada, va donar peu a iniciar l’exposició i la va conduir i moderar.
L’exposició es va iniciar amb una explicació de l’Albert Fisas sobre l’existència de l’ACPEAH i la seva raó de ser: donar visibilitat a l’alumnat malalt i a aquests llocs de treball tan singulars; i va continuar amb l’explicació de la varietat de tipologies i el funcionament de les aules hospitalàries de salut mental i les aules dels hospitals de dia per a adolescents.
A continuació, la Roser Jové va parlar sobre les aules hospitalàries de pediatria, les seves particularitats i metodologia de treball, així com què implica la tasca del docent en aquestes aules.
Finalment el Sergi Gómez va tancar l’exposició amb una explicació exhaustiva de la organització i de la situació actual de l’atenció educativa domiciliària a Catalunya.
La sessió va continuar amb un torn obert de preguntes que va ser molt participatiu i que va durar més d’una hora. Des de l’ACPEAH agraïm al Consell d’Educació de Catalunya que hagin volgut «visibilitzar» i donar veu a les aules hospitalàries de salut mental i de pediatria i l’atenció educativa domiciliària.
Fotografies cedides per Jordi Jubany.