Consell d'Educació de Catalunya
L’ACPEAH participa al Fòrum d’inclusiva del Consell d’Educació de Catalunya

L’ACPEAH participa al Fòrum d’inclusiva del Consell d’Educació de Catalunya

Aquest dimecres 13 de novembre tres representants de l’ACPEAH van participar del Fòrum d’educació inclusiva (FEI, per a més informació «El Consell d’Educació de Catalunya organitza el Fòrum d’Educació Inclusiva») organitzat pel Consell d’Educació de Catalunya per poder parlar de «Mesures addicionals: Aules hospitalàries de pediatria, de salut mental i atenció educativa domiciliària». La sessió es va dur a terme a la Sala d’actes de la seu central del Departament d’Educació (Barcelona) i va tenir una durada de dues hores.

Aquest Fòrum es va iniciar el curs 2023-2024 i dóna continuïtat a la TaPSEI (Taula de Participació per un Sistema Educatiu Inclusiu, en la què també hi va participar l’ACPEAH, podeu veure «Participació de l’ACPEAH a la TaPSEI») i té com a objectiu fer propostes de millora pel que fa al treball en els centres i fora dels centres educatius, que ens portin a ser més inclusius, democràtics, oberts a la comunitat i amatents a la diversitat de necessitats i perfils personals i familiars de la nostra societat.

Neus Agut, secretaria del Consell d’Educació de Catalunya va excusar l’absència de la Sra. Carme Ortoll, presidenta del Fòrum i del Consell d’Educació de Catalunya, va presentar la jornada, va donar peu a iniciar l’exposició i la va conduir i moderar.

L’exposició es va iniciar amb una explicació de l’Albert Fisas sobre l’existència de l’ACPEAH i la seva raó de ser: donar visibilitat a l’alumnat malalt i a aquests llocs de treball tan singulars; i va continuar amb l’explicació de la varietat de tipologies i el funcionament de les aules hospitalàries de salut mental i les aules dels hospitals de dia per a adolescents.

A continuació, la Roser Jové va parlar sobre les aules hospitalàries de pediatria, les seves particularitats i metodologia de treball, així com què implica la tasca del docent en aquestes aules.

Finalment el Sergi Gómez va tancar l’exposició amb una explicació exhaustiva de la organització i de la situació actual de l’atenció educativa domiciliària a Catalunya.

La sessió va continuar amb un torn obert de preguntes que va ser molt participatiu i que va durar més d’una hora. Des de l’ACPEAH agraïm al Consell d’Educació de Catalunya que hagin volgut «visibilitzar» i donar veu a les aules hospitalàries de salut mental i de pediatria i l’atenció educativa domiciliària.

Fotografies cedides per Jordi Jubany.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies pel seu correcte funcionament. Si feu clic al botó «Acceptar», accepteu usar aquesta tecnologia i el processament de les vostres dades amb aquesta finalitat.   
Privacidad